Publicerad den Lämna en kommentar

Gör-det-själv Näringsämnen för Cannabisodling: En Guide till Hemlagad Odlingssuccé

homade näringsämnen för att odla cannabis

Inledning:

Att odla cannabis med framgång kräver en välbalanserad näring för att stödja växtens tillväxt, blomning och generella hälsa.

Medan det finns många kommersiella näringsämnen tillgängliga på marknaden, väljer vissa odlare att skapa sina egna hemlagade näringsämnen för att ha kontroll över ingredienserna och kostnaden. I denna artikel kommer vi att utforska några grundläggande hemlagade näringsämnen för cannabisodling och ge dig en inblick i fördelarna och utmaningarna med denna DIY-approach.

 1. Kompostte: En Naturlig Näringskälla

Kompostte är en effektiv och naturlig källa till näringsämnen för cannabisplantor. Genom att blanda kompost i en vattenlösning kan du skapa ett näringsrikt te som ger en rad mikro- och makroelement som är viktiga för cannabisens tillväxt. Kompostte kan vara särskilt fördelaktigt för jordbaserade odlingar och ger organiska föreningar som främjar hälsosam jordstruktur.

Recept för Kompostte:

 • Fyll en hink med vatten och tillsätt cirka en kopp väl mogen kompost.
 • Låt komposten dra i vattnet i 24-48 timmar.
 • Sila teet för att ta bort fasta partiklar innan du vattnar dina cannabisplantor.
 1. Bananskalkar: En Källa till Kalium

Bananskalkar är rika på kalium, en viktig näringskomponent för cannabisväxter, särskilt under blomningsfasen. Kalium främjar blommans utveckling och förbättrar växtens övergripande motståndskraft mot sjukdomar och stress.

Recept för Bananskalksnäring:

 • Samla bananskal och torka dem för att förhindra mögelbildning.
 • Riv de torkade bananskalarna till små bitar.
 • Strö bitarna runt dina cannabisplantor eller infundera dem i vatten för att skapa en kaliumrik lösning.
 1. Äggskal: Kalciumförstärkning

Äggskal är en utmärkt källa till kalcium, vilket är avgörande för att stödja cellväggarnas struktur och förebygga kalciumbrist. Krossade äggskal kan användas som en jordförbättrare eller infunderas i vatten för att skapa en kalciumrik näring.

Recept för Äggskalsnäring:

 • Krossa torkade äggskal till små bitar.
 • Strö äggskalbitarna runt basen av dina cannabisplantor eller blanda dem i vattnet för en näringslösning.
 1. Fiskemulsion: Proteinkick och Mikroelement

Fiskemulsion är en utmärkt källa till proteiner, kväve och mikroelement som järn och zink. Det ger en näringsrik boost och är särskilt användbart under växtens vegetativa fas.

Recept för Fiskemulsion:

 • Köp fiskemulsion från en trädgårdsleverantör eller gör din egen genom att blanda fiskrester med vatten och låta det jäsa.
 • Använd fiskemulsionen som en jordtillägg eller blanda den med vatten enligt anvisningarna för bevattning.

Slutsats:

Att göra egna näringsämnen för cannabisodling kan vara ett tillfredsställande och kostnadseffektivt alternativ. Dock är det viktigt att vara uppmärksam på växtens näringsbehov och undvika övergödning. Hemlagade näringsämnen kan vara särskilt användbara för dem som föredrar organisk odling och vill ha kontroll över de ämnen som används i sin odling. Experiment och justeringar kan vara nödvändiga för att hitta den optimala blandningen för dina cannabisplantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *